Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητές Συμπολίτισσες – Αγαπητοί Συμπολίτες μου,

Όταν αναλάβαμε την ευθύνη να διοικήσουμε τον ενιαίο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, η χώρα βρισκόταν σε τροχιά ελεύθερης πτώσης. Η αυτοδιοίκηση ήρθε αντιμέτωπη με μια κατάρρευση χωρίς προηγούμενο. Ξαφνικά, αντιλήψεις, τρόποι ζωής, κατακτήσεις και πρακτικές δεκαετιών ανατράπηκαν. Κληθήκαμε όλοι να επιβιώσουμε σε μια νέα πραγματικότητα.

Είχαμε δύο επιλογές: είτε θα τολμούσαμε να κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα και να οργανώσουμε το δήμο μας δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης στην υπηρεσία των πολιτών παλεύοντας παράλληλα για τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε να διαχειριστούμε μίζερα την κατάσταση καταγγέλλοντας απλά και μόνο τις επιλογές της κεντρικής διοίκησης.

Με τη στήριξη των δημοτών μας, επιλέξαμε το πρώτο. Επιλέξαμε να κοιτάξουμε μπροστά. Εφαρμόσαμε αξίες και κανόνες χρηστής διοίκησης, δικαιοσύνης, ανταποδοτικότητας και στήριξης κάθε δημότη που ήταν και είναι σε ανάγκη. Οι πόρτες του δημαρχείου ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτές σε όλους. Οργανώσαμε ανοιχτές συζητήσεις, εισπράξαμε τις αγωνίες και τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά, βγήκαμε στο δρόμο για να τα λύσουμε.

Σταματήσαμε να δανειζόμαστε και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του δήμου μας. Συμμαζέψαμε τις υπηρεσίες μας, οργανώσαμε και καταρτίσαμε τους υπαλλήλους, εισπράξαμε όσα μας χρωστούσαν και περιορίσαμε το χρέος που κληρονομήσαμε στην πιο δύσκολη περίοδο που πέρασε ποτέ ο δήμος.

Μέσα στην οικονομική και κοινωνική δοκιμασία που περνάμε, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας, να ενώσουμε τους δημότες μας, να είμαστε δίπλα σε όσους δοκιμάζονται και να βάλουμε τις βάσεις για ένα σύγχρονο δήμο, μια ανθρώπινη πόλη με κοινωνικές υπηρεσίες και αλληλεγγύη στα πιο αδύναμα μέλη της.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια, σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε αθόρυβα, με ανθρωπιά, χαμόγελο και ενότητα, φέρνοντας τον ενθουσιασμό των νεότερων και την εμπειρία των παλαιότερων στη διοίκηση του δήμου.

Καταφέραμε πολλά. Βάλαμε όμως τις βάσεις για ακόμη περισσότερα. Ο δήμος μας κατάφερε να απορροφήσει σημαντικούς πόρους από κοινοτικά προγράμματα. Τίποτε δεν προέκυψε τυχαία. Βάλαμε προτεραιότητες. Θέσαμε στόχους. Διαπραγματευτήκαμε και κινητοποιήσαμε ανθρώπους, δίκτυα πολιτών, επιχειρήσεις, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες για να συνεργαστούμε ενωμένοι.

Με το ίδιο πνεύμα, αλλά με περισσότερο ενθουσιασμό, περισσότερη γνώση και εμπειρία, θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι στους δύσκολους καιρούς, δεν επιβραβεύονται τα λόγια, αλλά τα έργα και οι αξίες. Θέλουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα σύγχρονο δήμο που διοικεί αποτελεσματικά με ποιοτικές υπηρεσίες, για μια ανθρώπινη πόλη που φροντίζει κάθε συνάνθρωπο και κάνει τη ζωή όλων μας πιο εύκολη, με ευκαιρίες για εργασία και προκοπή.

Στις 18 Μαΐου αποφασίζουμε για το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου της επόμενης πενταετίας. Ψηφίζουμε για την καθημερινότητά μας, για τις αλλαγές που θέλουμε να καταφέρουμε στη γειτονιά μας, για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και να βρουν τα οράματά μας τη δικαίωσή τους. Σας καλώ να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης, εντιμότητας και αλληλεγγύης που χτίσαμε μέσα στα δύσκολα.

Σας καλώ να στηρίξετε το συνδυασμό μας, το έργο μας, το πρόγραμμά μας, τους άξιους υποψήφιούς μας που θα εργαστούν μαζί σας κάθε μέρα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σας καλώ, σε μια εποχή μειωμένων προσδοκιών και απαισιοδοξίας, εμείς να κάνουμε τη διαφορά. Να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα. Να διεκδικήσουμε περισσότερα.

Σας καλώ να ψηφίσουμε για την πόλη που ζούμε, εργαζόμαστε και αγαπάμε.

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, 
Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου